Ucraina va cere companiilor Sony, Microsoft și Valve să scoată din ofertă, pe teritoriul său, jocul video Atomic Heart.
Țara, invadată de Federația Rusă pe 24 februarie 2022, susține că dezvoltatorul jocului, Mundifsh, are legături cu gigantul energetic Gazprom. Mai mult, firma nu a denunțat acțiunile Rusiei. Ce-i drept, acest lucru este greu de făcut de Mundfish, dezvoltator fondat în Rusia, care se bazează pe această piață pentru ca jocul să fie un succes comercial.
Alexander Borniakov, adjunctul ministrului pentru Transformare Digitală de la Kiev, a declarat că Ucraina cere limitarea distribuției acestui joc și în alte țări „din cauza toxicității lui”. El a adăugat că există pericolul ca Atomic Heart să colecteze date de la utilizatori pe care mai apoi să le trimită către entități din Rusia. Mai mult, Borniakov spune că bani obținuți de pe urma jocului ar putea fi folosiți pentru susținerea războiului dus de Rusia în Ucraina.
Citește și: Cerințe de sistem pentru Atomic Heart
Totuși, compozitorul Mick Gordon (DOOM, DOOM Eternal, Prey), responsabil pentru coloana sonoră din Atomic Heart, a declarat recent că va dona tot onorariul încasat pentru acest joc către programul de ajutorare a Ucrainei inițiat de Crucea Roșie din Australia.
Astăzi, Mundfish are cartierul general în Cipru, dar majoritatea angajaților sunt în continuare ruși. Kievul mai acuză compania că prin acest titlu romanticizează Uniunea Sovietică, serviciul KGB și ideologia comunistă.
În ciuda acestor controverse, Atomic Heart, care costă 60 de euro, a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor pe platforma Valve, depășind Hogwarts Legacy.
Titlul de la Mundfish este disponibil pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One și PC.
Sursa: Dev.ua