Sunt jocuri care au fost extrem de bine primite de gameri în primii ani, dar care, după o perioadă de decizii greșite luate de creatorii lor, au intrat apoi într-un con de umbră sau chiar au fost uitate. De multe ori acest lucru s-a întâmplat când publisherii și dezvoltatorii au dorit să câștige mai mulți bani de pe urma titlurilor respective.
Un utilizator de Reddit a întrebat, în comunitatea r/gaming, care are peste 37,7 milioane de membri, ce jocuri video au fost distruse de „lăcomia corporatistă”. Postarea a strâns peste 6.100 de aprecieri și peste 7.400 de comentarii.
What good game franchise was pretty much ruined by corporate greed?
by u/spicedpumpkins in gaming
Din top 5 titluri distruse de lăcomia companiilor care le dețin (la momentul redactării articolului) fac parte cinci titluri la care publisher este aceeași companie. Ghiciți despre cine este vorba fără să citiți mai jos?
1. The Sims – 5.300 de voturi
„Costă aproape 1.000 de dolari să cumperi toate DLC-urile pentru Sims 4”, a notat un membru al comunității.
2. Battlefield – 5.100 de voturi
„Partea proastă este că Electronic Arts taie complet accesul la jocurile Battlefield mai vechi”, subliniază un utilizator al r/gaming.
Fanii Battlefield au acum o alternativă foarte populară. Este vorba despre BattleBit Remastered.
3. Plants vs Zombies – 4.500 de voturi
„Al doilea joc a fost deja lansat, dar a fost apoi regândit total pentru a fi prietenos cu micro-tranzacțiile”, a scris cel care a făcut propunerea.
4. SimCity – 3.900 de voturi
SimCity este o altă franciză, marca Electronic Arts, despre care utilizatorii de Reddit cred că a fost distrusă de lăcomia proprietarilor săi.
5. Command & Conquer – 3.500 de voturi
Command & Conquer este o franciză, deținută de Electronic Arts, din care fac parte jocuri de strategie în timp real și jocuri shooter. Acestea au fost foarte populare la începutul noului mileniu.