Începe eSuperliga de fotbal a României, prima ligă oficială de eSports afiliată Ligii Profesioniste de Fotbal

Autor: Cosmin Aionita | 20.08.2024
Începe eSuperliga de fotbal a României, prima ligă oficială de eSports afiliată Ligii Profesioniste de Fotbal
Foto: eSuperliga / LPF

Cea mai importantă competiție de fotbal virtual din istoria țării noastre începe în această săptămână. eSuperliga este prima ligă de eSports afiliată oficial SuperLigii de fotbal a României, în care cluburile de top vor putea să-și demonstreze abilitățile în jocul EA SPORTS FC cu ajutorul celor 16 jucători desemnați să le reprezinte și să concureze pentru premii și bonusuri de 130.000 de euro.

eSuperliga beneficiază de suportul și implicarea Ligii Profesioniste de Fotbal, dar și a cluburilor care activează în campionat. Astfel, cele 16 echipe care joacă în sezonul 2024-2025 în Superliga de fotbal a României vor fi prezente și în eSuperliga. FCSB, Dinamo București, FC Universitatea Cluj, Unirea Slobozia, FC Petrolul, Universitatea Craiova, Gloria Buzău, FC Botoșani, UTA Arad, Poli Iași, FC Rapid 1923, Sepsi OSK, FC Farul Constanța, AFC Hermannstadt, SC Oțelul Galați și FC CFR 1907 Cluj vor fi reprezentate de cei mai buni 16 jucători de EA SPORTS FC din țară.

Fiecare club va avea o echipă de eSports formată dintr-un jucător principal și o rezervă, care vor juca meciurile de EA SPORTS FC 25 într-un campionat de 15 etape, cu meciuri desfășurate pe stadioanele din Superliga. Astfel, fanii pot trăi emoțiile fotbalului atât pe teren, cât și în meciurile virtuale.

Ne aflăm în fața unei premiere pentru sporturile de la noi din țară: Superliga, campionatul de fotbal al României, are de astăzi un campionat oficial și în mediul online și suntem convinși că va trezi la fel de multe emoții și pasiune în mediul virtual.

– Justin Ștefan, Secretar General al LPF

Competiția eSuperliga va fi împărțită în 3 faze

Faza de identificare a celor mai buni jucători ai momentului: În luna august, vor avea loc două turnee, deschise pentru public unde fiecare dintre participanți are șansa de a-și demonstra talentul. Formatul acestor turnee va fi single elimination, cei mai buni jucători având șansa de a se face remarcați de către reprezentanții oficiali ai cluburilor din Superliga. Jucătorii care nu vor face parte din echipele oficiale vor intra într-un pool de rezerve.

Sezonul regulat: Cei 16 jucători aleși vor reprezenta cluburile din Superliga și vor juca meciuri în 15 etape oficiale ce vor avea loc live, de pe stadioanele echipelor din Superliga, în același timp cu meciurile oficiale din campionat. Câștigătorul etapelor va fi încoronat campion al eSuperligii, premiul final fiind distribuit tuturor celor care au luat parte la competiție în funcție de poziția finală din clasament.

Evenimentul final: La finalul celor 15 etape, primele echipe clasate în sezonul regulat vor avea o nouă șansă de a-și lua revanșa sau a fi din nou campioane în cadrul evenimentului final.

Premiile din eSuperliga

Premiile totale ale competiției sunt de 130.000 de euro și sunt împărțite astfel: premiile pentru sezonul regulat sunt de 40.000 de euro, premiile pentru evenimentul final sunt de 20.000 de euro, iar fondul de bonusuri însumează 70.000 de euro.

În România, există peste 100.000 de jucători de EA SPORTS FC (FIFA așa cum era cunoscut jocul de fanii fotbalului virtual) și îi invităm pe toți pasionații jocului să se înscrie în cea mai ambițioasă competiție de eSports organizată vreodată la noi în țară. Pentru cei aleși să reprezinte cele 16 cluburi din România, premiile și bonusurile sunt garantate, indiferent de locul ocupat în sezonul regulat. Jucătorii vor putea călători în toată țara și se vor bucura de atmosfera de la meciurile din campionatul oficial al României. Astel, eSuperliga poate reprezenta începutul carierei lor de jucători profesioniști de EA SPORTS FC! Si nu doar ei au de câștigat, ci si sportul de la noi din țară. Prin dezvoltarea eSuperliga și creșterea susținută a diviziilor de eSports, cluburile vor fi pregătite pentru campionatele internaționale de eSports, inclusiv Jocurile Olimpice de Esports din 2025, Campionate Mondiale și Europene, și alte ligi importante.

– Mihai Cotos, organizator eSuperliga

Pe parcursul celor 15 etape ale campionatului de eSports, vor fi organizate și mini campionate pentru public, în cadrul cărora cei care vin la stadion să-și sprijine favoriții pot participa în aceste competiții neoficiale cu premii.

Jucătorii din întreaga țară se pot înscrie în etapa calificărilor. Aceștia trebuie să aibă minim 16 ani, să dețină jocul EA SPORTS FC 24 pe una dintre platformele acceptate în competiție, PlayStation 5 sau Xbox Series X|S, și să dețină un cont pe platforma Battlefy.

Înscrieri pentru calificările din 24 august: aici
Înscrieri pentru calificările din 31 august: aici

Regulamentul și mai multe detalii se găsesc pe www.esuperliga.live.

eSuperliga
Foto: eSuperliga / LPF

Sursa: eSuperliga

Urmărește Go4Games.ro pe Google News