EA a dezvăluit fotbaliștii ICONS pentru EA SPORTS FC 25

Autor: Cosmin Aionita | 05.09.2024
EA a dezvăluit fotbaliștii ICONS pentru EA SPORTS FC 25
Foto: EA Sports

EA Sports tocmai a dezvăluit cei mai recenți jucători ICONS pentru jocul EA SPORTS FC 25. Asadar, să le urăm „Bun venit!” marilor personalități din istoria fotbalului care se vor regăsi sub formă de ICON-uri în modul Ultimate Team din EA SPORTS FC 25. Dintre acestea, cinci ICON-uri au deschis calea pentru fotbalul feminin.

1. Gareth Bale

Gareth Bale a atins apogeul în Premier League în sezonul 2012-2013 cu Tottenham, când a câștigat distincția de Jucător al sezonului. Mutarea la Real Madrid în acea vară l-a propulsat spre noi culmi, câștigând toate titlurile oferite, inclusiv 3 LaLiga și 5 UEFA Champions League. S-a retras din activitate drept cel mai selecționat jucător și cel mai bun marcator al Țării Galilor, după ce i-a condus pe „Dragoni” la un celebru loc 4 la UEFA EURO, la prima lor participare în competiție în 2016, și la calificarea la Cupa Mondială FIFA 2022.

2. Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon a protejat prestigiul fotbalului italian de-a lungul a trei decenii diferite. Marele jucător toscan s-a remarcat mai întâi la Parma, cu care a câștigat Cupa UEFA 1998-1999. Transferul la Juventus, la începutul secolului, l-a propulsat spre noi culmi, cucerind 10 titluri în Serie A, dintre care 7 la rând între 2011-2012 și 2017-2018. Cea mai mare realizare a sa a fost câștigarea Cupei Mondiale FIFA 2006, obținând locul 2 la Balonul de Aur din acel an pentru faptele sale eroice alături de Squadra Azzurra.

3. Lotta Schelin

Lotta Schelin și-a asumat un risc calculat când s-a alăturat echipei Olympique Lyon în vara anului 2008. Cluburile franceze nu reprezentau încă o amenințare pentru elita europeană, dar OL avea să capitalizeze curând proiectul lor ambițios, deoarece ambiția de a marca goluri a Lottei Schelin a catapultat echipa spre trei titluri UEFA Women’s Champions League și opt coroane de campionat în tot atâtea sezoane. Schelin s-a retras din activitate drept cea mai bună marcatoare a Suediei din toate timpurile, contribuind la clasarea pe locul al treilea la Cupa Mondială Feminină FIFA 2011.

4. Marinette Pichon

În 2002, Marinette Pichon și-a părăsit Franța natală pentru a se alătura primei ligi feminine profesioniste din Statele Unite. În ciuda faptului că a ratat titlul în campania sa de debut cu Philadelphia Charge, ea a învins un grup puternic de vedete locale și internaționale și a câștigat distincția de MVP. Ea a dus acest impuls pe scena internațională, conducând Franța la prima sa participare la Cupa Mondială a Femeilor FIFA în 2003 și a marcat primul gol din istoria Les Bleues.

5. Lillian Thuram

Lilian Thuram a scris unul dintre cele mai emoționante capitole din saga cuceririi Cupei Mondiale FIFA 1998 de către Franța. După ce Croația a condus cu 1-0 în semifinală, apărătorul a întors situația cu o dublă magnifică, deschizând calea spre finală. Eforturile sale ca fundaș dreapta i-au adus Balonul de Bronz, ca al treilea cel mai bun jucător al turneului. Cariera sa include victorii la UEFA EURO 2000 cu Les Bleus, Cupa UEFA 1998-99 cu Parma și 2 titluri în Serie A cu Juventus.

6. Julie Foudy

După debutul său internațional cu Statele Unite la numai 17 ani, Julie Foudy s-a remarcat într-o echipă care a captat imaginația unei țări care încă își dezvolta gustul pentru fotbal în anii ’90. După succesul de la ediția inaugurală a Cupei Mondiale Feminine FIFA din 1991, USWNT a urmat cu un al doilea titlu mondial dramatic, acasă, în 1999. Agitația creată în jurul echipei a semănat profesionalismul deplin în fotbalul feminin la începutul mileniului.

7. Aya Miyama

Determinarea Ayei Miyama în fața adversității a permis Japoniei să scrie istorie la Cupa Mondială Feminină FIFA 2011. În finală, „Nadeshiko” s-a văzut condusă de două ori de Statele Unite, care erau favorite, iar Miyama s-a ridicat de fiecare dată la înălțimea așteptărilor pentru a-și menține speranțele în viață. Mai întâi a marcat golul egalizator în timpul regulamentar de joc, iar, mai târziu, a asistat-o pe Homare Sawa în prelungiri, în urma unui corner, pentru a duce meciul la penalty-uri, unde s-a impus în cele din urmă.

8. Nadine Angerer

După ce a câștigat totul la nivel de club cu Turbine Potsdam, Nadine Angerer a participat cu stil la primul său turneu ca portar titular al Germaniei la Cupa Mondială Feminină FIFA 2007. Ea nu a primit niciun gol, inclusiv un penalty apărat în finală împotriva superstarului brazilian Marta, în drumul spre titlu. Succesele ulterioare cu Germania, inclusiv un titlu impresionant la UEFA Women’s EURO în 2013, au făcut-o primul portar, bărbat sau femeie, care a fost desemnat Jucătorul anului la nivel mondial al FIFA.

EA SPORTS FC 25 va fi disponibil, începând cu 27 septembrie 2024, în versiuni pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch și PC (EA App, Steam și Epic Games Store).

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News