VIDEO: Cum se realizează un joc video pe timp de război – War Game: The Making of STALKER 2

Autor: Cosmin Aionita | 07.10.2024
VIDEO: Cum se realizează un joc video pe timp de război – War Game: The Making of STALKER 2
Foto: GSC Game World

GSC Game World, împreună cu echipa de la Xbox, au lansat documentarul „War Game: The Making of STALKER 2”, dedicat anevoiosului proces de dezvoltare a jocului STALKER 2: Heart of Chornobyl, desfășurat în condițiile de război din Ucraina, țara vecină fiind constant atacată de Rusia începând din luna februarie a anului 2022.

Cu sediul în Kiev, GSC Game World a continuat sa dezvolte STALKER 2, în ciuda condițiilor deloc propice din capitala ucraineană. Într-o declarație oferită celor de la BBC, Evgeniy Kulik, producător tehnic pentru Heart of Chornobyl, a afirmat că estimează ca „aproximativ jumătate din studio lucrează sub amenințarea constantă a morții”.

Mariia Grygorovych, lead producer în echipa realizatoare, își aduce aminte cum s-au închiriat autobuze pentru a transporta angajații studioului și familiile acestora către granița de vest a Ucrainei. Peste 180 de persoane au ales această cale atunci când invazia rusă a început, dar 139 dintre dezvoltatori au ales să rămână acasă pentru a ajuta efortul de război. Unii dintre aceștia s-au înrolat în armată, în timp ce alții au continuat sa lucreze la joc, pe lângă îndatoririle de apărere a țării.

Membrii GSC Game World evacuați au creat un al doilea punct de lucru în Praga, Cehia, reconstruind acolo, de la zero, studiouri de motion capture și înregistrare audio.

Cel mai mare joc creat de GSC Game World

STALKER 2: Heart of Chornobyl este cel mai mare proiect dezvoltat vreodată de studioul GSC Game World, iar studioul își dorește să realizeze un joc cu o atmosferă foarte apăsătoare, așa cum au fost Shadow of Chernobyl, Clear Sky și Call of Pripyat la vremea lor.

GSC Game World intenționează să pună la dispoziția comunității uneltele de modding necesare pentru a crea noi experiențe și tipuri de joc, STALKER 2 fiind dezvoltat cu ajutorul motorului grafic Unreal Engine 5.

STALKER 2: Heart of Chornobyl va fi lansat pe 20 noiembrie 2024, în variante pentru Xbox Series X|S și PC (prin Steam, Epic Games Store și GOG). Shooter-ul celor de la GSC Game World urmează să fie inclus și în abonamentele Xbox Game Pass și PC Game Pass.

Sursa: Stalker2.com, BBC

Urmărește Go4Games.ro pe Google News