VIDEO: Gothic Remake a făcut pasul către Unreal Engine 5. Cum arată ediția de colecție a jocului

Autor: Cosmin Aionita | 14.08.2024
VIDEO: Gothic Remake a făcut pasul către Unreal Engine 5. Cum arată ediția de colecție a jocului
Foto: THQ Nordic

THQ Nordic a prezentat, cu ocazia showcase-ului anual din 2024, un nou trailer pentru remake-ul modernizat al primului joc din seria Gothic. În secvențele de mai jos puteți admira întregul Valley of Mines, regiune în care are loc acțiunea jocului, familiară pentru toți veteranii acestei serii de titluri RPG.

Pe lângă detaliile suplimentare despre povestea din Gothic Remake, am primit și confirmarea că jocul a făcut pasul către Unreal Engine 5, prezentarea sa grafică fiind modernizată, dar și că acest remake va beneficia noi quest-uri și versiuni extinse ale celor clasice față de ediția originală din 2001.

Un remake pornit într-un mod inedit

Proiectul realizării acestui remake a început printr-un experiment: Gothic Playable Teaser, un soi de versiune demonstrativă, construită cu ajutorul Unreal Engine 4. Lansat pe Steam pentru fani, acest teaser jucabil a fost acompaniat și de un chestionar pentru fani, care îi întreba dacă își doresc un astfel de remake complet al primului titlu din seria Gothic și cum ar trebui realizat acesta.

Reacțiile la acest Gothic Playable Teaser, încercat de peste 180.000 de jucători, au fost în mare parte pozitive, iar majoritatea covârșitoare a răspunsurilor a fost în favoarea finalizării acestui proiect (94,8% dintre cele 43.000 de persoane care au completat chestionarul s-au declarat de acord cu realizarea acestui proiect).

Încurajat de feedback-ul pozitiv, publisher-ul THQ Nordic a confirmat că va continua dezvoltarea acestei noi versiuni de Gothic, la cârma proiectului aflându-se un studio nou înființat: Alkimia Interactive din Barcelona.

Gothic Remake
Foto: THQ Nordic

O ediție de colecție pe măsura așteptărilor

Pentru fanii înrăiți ai seriei Gothic, acest remake va beneficia și de o ediție de colecție pe măsură: Gothic Collector’s Edition va avea ca piesă centrala elementul decorativ Sleeper Wall Mask de pe coperta jocului (cu dimensiuni 34×24 cm), o brățară pentru încheietura mâinii realizată din piele, un caiet cu copertele din piele, coloana sonoră originală a jocului, precum și jocul propriu-zis pe platformă dorită de cumpărător. Gothic Collector’s Edition are un preț recomandat de vânzare de 199,99€.

Gothic Remake
Foto: THQ Nordic

Gothic Remake se află în dezvoltare pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC (Steam și GOG), nefiind dezvăluită, nici de această dată, o perioadă anume pentru lansarea acestui joc. Totuși, zvonurile vorbesc că, la Gamescom 2024, va fi adresat și acest ultim semn de întrebare legat de Gothic Remake.

Sursa: THQ Nordic YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News