Când se lansează Final Fantasy XVI pe PC? Demo-ul este disponibil chiar acum

Autor: Cosmin Aionita | 20.08.2024
Când se lansează Final Fantasy XVI pe PC? Demo-ul este disponibil chiar acum
Foto: Square Enix

După mai bine de un an de speculații, Square Enix a anunțat în sfârșit versiunea pentru PC a JRPG-ului Final Fantasy XVI, titlu deja disponibil pe PlayStation 5 din vara anului trecut. Final Fantasy XVI pentru PC va fi lansat pe 17 septembrie 2024, prin Steam și Epic Games Store.

Versiunea de PC a jocului poate fi achiziționată sub forma a doua ediții digitale: versiunea standard este disponibilă pe Steam la un preț echivalent cu 49,99€, în timp ce Final Fantasy XVI Complete Edition costă 69,99€ și promite, pe lângă jocul de bază, acces la pachetele DLC Echoes of the Fallen și The Rising Tide.

După cum ne-au obișnuit jocurile seriei, și Final Fantasy XVI oferă o poveste complet nouă, susținută de o distribuție de personaje noi. De această dată, în rolul principal îl vom întâlni pe Clive Rosfield, pe care îl puteți admira în acțiune în trailer-ul de mai sus. De asemenea, spre deosebire de jocul anterior din serie, FF16 nu beneficiază de un mediu de joc open world, dar, conform producătorilor, nu este nici o experiență liniară.

Versiunea demo poate fi jucată chiar acum

Până la apariția propriu-zisă a jocului pe PC, fanii seriei vor avea ocazia să încerce o versiune demo gratuită de Final Fantasy XVI, disponibilă chiar acum pe Steam. Acest demo își propune să ofere o mostră consistentă din ceea ce jucătorii vor avea ocazia să experimenteze în momentul in care jocul complet va fi lansat.

Astfel, în demo sunt disponibile două segmente de gameplay, primul dintre acestea fiind reprezentat de prologul introductiv al jocului, de aproximativ 2,5 ore, ce oferă detalii despre trecutul eroului Clive Rosfield până în momentul în care începe povestea propriu-zisă din Final Fantasy XVI. Progresul înregistrat în această porțiune va putea fi preluat și în versiunea finală a jocului, dacă alegeți să o achiziționați.

După completarea acestui segment, jucătorii își vor putea testa abilitățile în modul “Eikonic Challenge”, creat special pentru acest demo. Atenție însă, nu puteți salva și încarca în acest mod de joc, iar progresul realizat în “Eikonic Challenge” nu se preia și în varianta completă a jocului.

Final Fantasy XVI pentru PC va fi lansat pe 17 septembrie 2024, prin intermediul Steam și Epic Games Store. Jocul este deja disponibil pe PlayStation 5.

Sursa: Steam, VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News