Remake-ul Until Dawn are dată de lansare! Care sunt diferențele față de ediția originală

Autor: Cosmin Aionita | 14.08.2024
Remake-ul Until Dawn are dată de lansare! Care sunt diferențele față de ediția originală
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sony Interactive Entertainment și studioul Ballistic Moon au lansat un nou trailer pentru remake-ul jocului Until Dawn, acesta oferind numeroase secvențe comparative între noua ediție refăcută și versiunea originală din 2015. Tot prin intermediul acestui trailer este dezvăluită și data de lansare a jocului: noua versiune de Until Dawn va fi disponibilă începând cu 4 octombrie 2024 pe PS5 și PC.

Reconstruit cu ajutorul Unreal Engine 5

Remake-ul Until Dawn a fost reconstruit de la zero, fiind folosit, de această dată, motorul grafic Unreal Engine 5. Modelele de personaje, mediile de joc, obiectele cu care se poate interacționa, efectele speciale și animațiile au fost actualizate pentru a aduce experiența Until Dawn la standardele de astăzi.

De asemenea, întreaga iluminare din joc a fost refăcută în totalitate pentru a profita de avantajele oferite de Unreal Engine 5, precum Ray Tracing sau materiale îmbunătățite, pentru o atmosferă horror mai apăsătoare, dar și mai modernă.

Pe lângă retușarea modelelor folosite pentru personajele din joc, a fost adăugat și un sistem care indică nivelul stării de sănătate a acestora, elemente vizuale precum tăieturi, vânătăi, lacrimi, zăpadă sau apă fiind aplicate acestor personaje, în funcție de circumstanțele în care sunt redate acestea. De asemenea, secvențele de moarte aferente fiecărui personaj au fost actualizate pentru a fi și mai realiste și înspăimântătoare.

Remake-ul Until Dawn va utiliza aceeași combinație de acțiune redată din perspective fixe, dar și secvențe third person over-the-shoulder, combinând cinematografia titlului original cu un sistem de control modern third person.

Until Dawn remake
Foto: Sony Interactive Entertainment

Poveste și provocări noi

De asemenea, deși povestea în ansamblu a fost păstrată neschimbată, prologul din acest remake a fost retușat în ceea ce privește ritmul său narativ, cu mai mult accent pus pe familia Washington (în a cărei cabană are loc acțiunea). A fost conferit mai mult context anumitor momente importante din poveste, în ideea de crește impactul emoțional al jocului.

Pentru cei care au învățat pe de rost aventura horror originală, remake-ul Until Dawn va aduce locații complet noi pentru obiectele colecționabile, precum și un nou tip de totemuri, Hunger totems, cu un tip de viziuni complet diferit de celelalte. Au fost adăugate și mai multe obiecte cu care se va putea interacționa, precum și arii noi de explorat.

Remake-ul va beneficia de îmbunătățiri în ceea ce privește accesibilitatea, pentru a oferi cât mai multor jucători posibilitatea de a parcurge jocul. Își va face astfel apariția și o opțiune alternativă – Stay Calm –, față de cea “Don’t Move” deja existentă, dedicată celor care își doresc un tip complet diferit de provocare sau jucătorilor cu controllere care nu oferă suport pentru senzori de mișcare.

Remake-ul Until Dawn va fi lansat pe 4 octombrie 2024, în versiuni pentru PlayStation 5 și PC (Steam și Epic Games Store). Precomenzile vor fi disponibile începând cu 21 august. Versiunea de PC a jocului va necesita un cont PlayStation Network.

Until Dawn remake
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News