Alan Wake II – cerințe de sistem foarte ridicate. Ce sisteme vor fi necesare pentru modurile Ray Tracing și Path Tracing

Autor: Cosmin Aionita | 23.10.2023
Alan Wake II – cerințe de sistem foarte ridicate. Ce sisteme vor fi necesare pentru modurile Ray Tracing și Path Tracing
Foto: Remedy Entertainment

Cu doar câteva zile rămase până la apariția jocului pe piață, Remedy Entertainment a dezvăluit listele de cerințe de sistem pentru Alan Wake II. Și când folosim pluralul „liste”, nu glumim: Alan Wake II are specificații recomandate și pentru cazurile în care va fi rulat fără efecte de Ray Tracing, cerințe de sistem recomandate pentru Ray Tracing parțial, precum și pretenții hardware foarte ridicate pentru modul Path Tracing (Ray Tracing complet).

Spre exemplu, Alan Wake II va necesita un minimum de 16GB de memorie RAM, și un model NVIDIA GeForce RTX 2060 pentru a-l rula la nivelul calitativ minim, cu setările grafice Low, rezoluție 1080p și numai 30 de cadre pe secundă. Iar pretențiile cresc la RTX 3070 dacă doriți 60 de cadre pe secundă. Acest model de placă video va deveni minimum necesar daca veți dori să activați efectele Ray Tracing, iar, dacă vizati o experiență Path Traced, modelele RTX 4070 și RTX 4080 sunt recomandate pentru 1080p, respectiv 4K. Nu în ultimul rând, aceste specificații necesită activarea tehnicilor de reconstrucție DLSS (Deep Learning Super Sampling) sau FSR2 (FidelityFX Super Resolution) pentru a livra framerate-urile promise.

Cerințele de sistem complete pentru Alan Wake II pot fi consultate în imaginea de mai jos:

Alan Wake cerințe de sistem
Foto: Remedy Entertainment

Spre deosebire de primul titlu din serie, Alan Wake II va beneficia de doi protagoniști, ambii jucabili pe parcursul campaniei sale. Pe de-o parte, îl vom avea pe Alan Wake, un scriitor prizonier într-o lume de coșmar de dincolo de universul nostru, care, în încercarea disperată de a evada, scrie o poveste întunecată, capabilă să afecteze realitatea lumii noastre.

De cealaltă parte o vom întâlni pe Saga Anderson, o agentă FBI cu o reputație de invidiat, capabilă să rezolve cazuri ce par, la prima vedere, imposibile. Anderson va sosi în orășelul Bright Falls pentru a investiga o serie de crime ritualice; aici, eroina va descoperi un manuscris horror, iar scrierile din acele pagini vor începe sa devină realitate.

Cei doi eroi vor fi nevoiți astfel să exploreze două realități diferite, conectate între ele prin metode pe care niciunul nu este capabil să le înțeleagă.

Alan Wake II va fi lansat pe 27 octombrie 2023, în versiuni digitale pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC (Epic Games Store).

Sursa: Darkside of Gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News