Steam, platforma de distribuție digitală dezvoltată de Valve, a avut un an excelent în 2020, atunci când, în contextul pandemiei de COVID-19, mulți jucători s-au întors la “vechiurile obiceiuri”, fiind nevoiți să stea doar în casă pentru o bună perioadă de timp. Conform Valve, platforma a reușit să doboare o mulțime de recorduri și să înregistreze cifre impresionante, atât cele de utilizatori, cât și financiare.
Într-un articol postat pe blog-ul oficial, Valve s-a decis să treacă în revistă anul 2020 prin statistici, oferindu-le gamerilor cele mai interesante aspecte despre platformă. În plus, producătorii celebrului titlu Counter-Strike au vorbit în exclusivitate și despre planurile pentru anul curent. Până la răspândirea noului coronavirus, Valve deja înregistrase creșteri substaținale de utilizatori, însă, începând din luna martie 2020, platforma a “explodat”, stabilind noi recorduri impresionante: 120,4 milioane de useri activi pe lună, respectiv 62,6 milioane de utilizatori zilnic, au fost cifrele care au schimbat lumea gaming-ului anul trecut.
Un număr de 2,6 milioane de utilizatori au achiziționat un joc pe Steam pentru prima oară de la crearea contului în 2020, numărul de jocuri vândute crescând astfel cu 21,4% comparativ cu anul 2019. De-a lungul anului 2020, gamerii au stabilit recordul de 31,3 miliarde de ore jucate, depășit anul anterior cu 50,7%. Steam a menționat și faptul că programul Steam Points a avut parte de 16 milioane de jucători, iar 104 milioane de sesiuni au fost accesate în SteamVR, peste 1,7 milioane de utilizatori fiind la prima accesare a platformei VR.
Odată cu ediția a treia a festivalului Steam Game Festival, găzduit pe platforma proprie, Valve a înregistrat peste 8,8 milioane de jocuri demo descărcate și activate. Creșterea a fost substanțială și pentru acest eveniment, care în ediția de primăvară a înregistrat doar 600.000 de jocuri descărcate, în timp ce ediția de toamnă a avut 5,1 milioane de astfel de activări.
Trecând la planurile pentru anul în curs, Valve și-a anunțatat parteneriatul cu Perfect World, colaborare ce are ca scop introducerea platformei Steam în regiunea chineză. Compania lucrează de asemenea și la schimbarea procesului de a cumpăra, instala și de a juca titlurile oferite de către platformă, în timp ce aplicația de mobil va beneficia, de asemenea, de o metodă mai ușoară de logare, cât și de un cont mai bine securizat. Valve dorește introducerea mai multor metode de folosire a Steam Points, dar și creșterea compatibilității și a performanței jocurilor pe Mac și Linux.
Sursa: Steam