Trăim în plină epocă e consolelor miniaturizate: Nintendo a lansat deja două astfel de dispozitive (NES Mini Classic şi SNES Mini Classic), ambele oferind o selecţie de titluri clasice ale acelor vremuri, în timp ce Sony pregăteşte lansarea propriului PlayStation Classic (despre care puteţi afla mai multe aruncând o privire peste preview-ul nostru exclusiv).
Încurajaţi probabil de aceste initiaţive ale jucătorilor mari din industrie, Unit-e, o companie specializată pe construcţia de cabinete arcade şi accesorii pentru acestea, îşi doreşte să realizeze propria versiune a unui astfel de gadget în miniatură: PC Classic. Nu, nu este o glumă: PC Classic se bazează pe nostalgia celor care au prins jocurile de PC ale anilor ’80 şi ’90, propunând un design ce aduce aminte de computerele personale ale acelor vremuri, cu dimensiuni mult reduse însă.
Micuţul PC Classic al celor de la Unit-e va include suport atât pentru mouse şi tastatură, cât şi pentru controllere moderne (via a trei port-uri USB incluse pe dispozitiv), precum şi ieşiri video HDMI şi analogică (prin cabluri RCA). PC Classic urmează să includă şi un cititor de carduri SD, jocurile urmând să fie redate de pe acest suport fizic. Producătorii promit o librărie de peste 30 de titluri clasice de PC din anii ’80 şi ’90, complet licenţiate, ce vor fi preconfigurate pentru a funcţiona corect pe acest dispozitiv, aici fiind inclusă şi adaptarea acestora la controlul cu gamepad-ul. Deşi în clipul de mai jos puteţi observa cum producătorii rulează titluri precum DOOM sau Quake 2 pe prototipul PC Classic, acestea nu au fost licenţiate încă, cei de la Unit-e promiţând însă ca vor face eforturi serioase în acest sens.
Cei de la Unit-e vor porni o campanie de crowdfunding (finanţare din partea comunităţii) pentru fabricarea PC Classic la sfârşitul lunii noiembrie/începutul lunii decembrie a acestui an, aceştia plănuind să lanseze varianta finală a micuţului dispozitiv în primăvara lui 2019. Pe lângă cele 30 de jocuri, Unit-e plănuiesc să livreze PC Classic alături de un gamepad, la un preţ estimat de 99$. Compania şi-ar dori să includă în pachet şi o mini-tastatură, alături de un mouse, dacă costurile îi vor permite.