Microsoft restructurează și scumpește serviciul Xbox Game Pass. Varianta standard nu va mai include jocuri noi

Autor: Cosmin Aionita | 11.07.2024
Microsoft restructurează și scumpește serviciul Xbox Game Pass. Varianta standard nu va mai include jocuri noi

Încă de la apariția conceptului Xbox Game Pass, era doar o chestiune de timp până când Microsoft realiza că un astfel de model nu este sustenabil în piața actuală a jocurilor video, mai ales după investițiile majore făcute de companie atunci când a achiziționat publisherii Bethesda și Activision Blizzard.

Astfel, conform Windows Central, Microsoft a confirmat schimbările ce vor urma să fie aplicate serviciului Xbox Game Pass. Pe scurt, dispar anumite tipuri de abonamente, apar altele, iar prețurile cresc pentru toate tipurile de subscripții Game Pass.

Abonamentul Standard nu va mai include cele mai noi jocuri

Mai exact, abonamentul Xbox Game Pass for Console va dispărea complet. Acesta va continua să existe doar pentru abonații existenți, până la expirarea subscripțiilor deja active. Acesta va fi înlocuit, din luna septembrie a acestui an, de noul Xbox Game Pass Standard. Versiunea Standard va include acces la multiplayer online (fostul Xbox Live Gold), dar și la o selecție din portofoliul de jocuri mai vechi al Microsoft. Noile lansări, precum Call of Duty: Black Ops 6, nu vor mai fi disponibile prin intermediul acestui abonament. Xbox Game Pass Standard va avea un preț echivalent cu 14,99$ pe lună.

Cei care vor dori să păstreze accesul la cele mai noi titluri lansate de studiourile Xbox, Bethesda sau Activision vor fi nevoiți să opteze pentru abonamentul Xbox Game Pass Ultimate, care va include și Xbox Cloud Gaming, platforma cloud prin intermediul căreia jocurile pot fi rulate prin streaming (Xbox Cloud Gaming nu este disponibil în România). Abonamentul Xbox Game Pass Ultimate se va scumpi însă la 19,99$ pe lună.

Și cel mai accesibil abonament de acest tip – Xbox Game Pass Core – va primi o mărire de preț, însă doar în versiunea unei subscripții anuale: 74,99$. Abonamentul Core lunar va rămâne la 9,99$.

Doar o creștere de preț pentru PC

Din fericire, PC Game Pass va rămâne în mare parte neafectat: serviciul pentru PC va primi în continuare acces la cele mai noi lansări din portofoliul Microsoft, însă la un preț ceva mai crescut: echivalentul a 11,99$, față de 9,99$ cât costă în prezent.

Vă reamintim că, în mod oficial, Microsoft nu oferă serviciul Xbox Game Pass și consolele Xbox pentru clienții din România. Există însă metode relativ ușoare de a depăși aceste restricții. Singurul astfel de abonament disponibil în mod oficial în România este PC Game Pass.

Sursa: Eurogamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News