Horizon Zero Dawn Remastered, pregătit pentru PlayStation 5 și PC. Când va fi lansat

Autor: Cosmin Aionita | 30.09.2024
Horizon Zero Dawn Remastered, pregătit pentru PlayStation 5 și PC. Când va fi lansat
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sony Interactive Entertainment și studioul Guerrilla Games s-au folosit de cel mai recent episod State of Play pentru a dezvălui Horizon Zero Dawn Remastered, versiunea remasterizată a jocului lansat în 2017 pentru PlayStation 4.

Realizată cu ajutorul studioului Nixxes Software, această ediție remasterizată promite să aducă prima aventură a lui Aloy la același nivel grafic cu continuarea Horizon Forbidden West, fiind concepută special pentru PlayStation 5 și PC. Pe lângă îmbunătățirile grafice evidente, pentru acest remaster s-au reînregistrat și peste 10 ore de conversații și motion capture în ideea de a corecta unul dintre punctele mai puțin reușite ale titlului original. Personajele principale ale poveștii au fost complet refăcute și aduse la zi în ceea ce privește tehnicile de modelare și renderizare moderne.

Porțiunea audio a jocului a fost, la rândul său, relucrată, de această dată cu suport pentru sistemul de redare Tempest 3D specific consolelor PlayStation 5, dar și pentru tehnologia Dolby Atmos. Nu va lipsi nici compatibilitatea cu funcțiile avansate ale controller-ului DualSense, cum ar fi feedback-ul haptic și triggerele rezistive. De asemenea, Horizon Zero Dawn Remastered va fi unul dintre primele jocuri care va oferi suport pentru viitoarea consolă PlayStation 5 Pro.

Versiunea de PC va include PlayStation Overlay cu suport pentru trofee PSN și va beneficia de propriul său set de îmbunătățiri, cum ar fi suportul pentru rezoluțiile ultra-wide și tehnologiile NVIDIA DLSS 3 și AMD FSR 3.1.

Horizon Zero Dawn Remastered
Foto: Sony Interactive Entertainment

Upgrade accesibil pentru cei care dețin jocul inițial pe PS4 sau PC

Va fi inclusă atât campania originală din Horizon Zero Dawn, cât și conținutul din expansion-ul Frozen Wilds, iar salvările realizate în ediția originală a jocului vor funcționa și în acest remaster. De altfel, Sony promite că posesorii jocurilor Horizon Zero Dawn (pentru PS4 și PC) și/sau Horizon Zero Dawn Complete Edition (pentru PS4, PS5 și PC) vor putea să facă upgrade către noul Horizon Zero Dawn Remastered în schimbul a numai 9,99€, atât pe consolele PlayStation 5, cât și pe PC (via Steam sau Epic Games Store).

Horizon Zero Dawn Remastered va fi lansat pe 31 octombrie 2024, în versiuni pentru PlayStation 5 (cu suport pentru PS5 Pro) și PC (Steam, Epic Games Store). Precomenzile vor fi deschise începând cu 3 octombrie.

Horizon Zero Dawn Remastered
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News