Ghost of Yōtei, de la autorii lui Ghost of Tsushima, va fi lansat în 2025 pentru PS5

Autor: Cosmin Aionita | 28.09.2024
Ghost of Yōtei, de la autorii lui Ghost of Tsushima, va fi lansat în 2025 pentru PS5
Foto: Sony Interactive Entertainment

În cadrul celui mai recent episod State of Play, Sony Interactive Entertainment și studioul Sucker Punch au dezvăluit Ghost of Yōtei, continuarea seriei începute cu foarte apreciatul Ghost of Tsushima.

În ciuda faptului că echipa producătoare a dorit să mențină intacte principalele atribute ale lui Ghost of Tsushima, precum interpretarea unui războinic singuratic în Japonia feudală, libertatea de a explora în ritmul tău sau frumusețea lumii de joc, Sucker Punch a hotărât să se îndepărteze de precedentul protagonist Jin Sakai și insula Tsushima. Menținând însă conceptul de „Ghost”, producătorii au hotărât să introducă un nou personaj central – eroina Atsu – și aventura sa într-o nouă regiune a Japoniei: muntele Yōtei, „vârful” regiunii Ezo, cunoscută în ziua de astăzi drept regiunea Hokkaido din Japonia. Acțiunea va avea loc însă la peste 300 de ani de la evenimentele din Ghost of Tsushima, în 1603, când această regiune nu făcea parte din Japonia.

Această „schimbare de decor” le-a permis celor de la Sucker Punch să creeze o lume de joc nouă, cu pajişti întinse, tundre acoperite de zăpadă, dar și tot felul de pericole neașteptate. Cadrul perfect pentru a spune „un nou origin story”, după spusele celor de la Sucker Punch.

De altfel, Ghost of Yōtei este primul titlu al studioului conceput în întregime pentru PlayStation 5, fiind promise efecte vizuale precum reproducerea fidelă a cerului pe timp de noapte, cu stele strălucitoare și aurore boreale, mișcări și mai realiste ale ierbii și vegetației cauzate de nelipsitul vânt și multe altele pe care Sucker Punch intenționează să le dezvăluie în viitor. De asemenea, sunt promise noi mecanici și îmbunătățiri de gameplay, precum și un arsenal de arme noi.

Ghost of Yōtei urmează să fie lansat în cursul anului 2025, în exclusivitate pentru PlayStation 5.

Ghost of Yōtei
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News