După 14 ani de așteptare, primul Red Dead Redemption va fi lansat pe PC

Autor: Cosmin Aionita | 09.10.2024
După 14 ani de așteptare, primul Red Dead Redemption va fi lansat pe PC
Foto: Rockstar Games

Rockstar Games a anunțat că primul joc al seriei Red Dead Redemption va fi lansat și pentru PC, la peste 14 ani de la apariția inițială pentru PlayStation 3 și Xbox 360. Această ediție a fost realizată în colaborare cu studioul Double Eleven, același care s-a ocupat de portarea jocului pentru Nintendo Switch și PlayStation 4, și va adăuga o serie de opțiuni specifice platformei PC.

Astfel, Red Dead Redemption pentru PC va oferi suport pentru rezoluții de până la 4K, framerate maxim de 144fps pe monitoarele cu refresh rate ridicat, monitoare ultra-wide (cu aspect ratio de 21:9) și Super Ultra-wide (32:9), HDR prin intermediul standardului HDR10, precum și control complet via mouse și tastatură.

De asemenea, versiunea de PC a jocului va include tehnologiile moderne de reconstrucție și upscaling, precum NVIDIA DLSS 3.7, inclusive DLSS Frame Generation, dar și AMD FSR 3.0. Mai multe setări grafice, precum draw distance, calitatea umbrelor etc. vor putea fi ajustate.

Este inclus și expansion-ul Undead Nightmare

Câștigător a peste 170 de distincții de Joc al Anului, Red Dead Redemption spune povestea fostului nelegiuit John Marston, care, în încercarea de a-și salva familia, străbate partea de vest a Americii și Mexicului pentru a găsi ultimii membri ai găștii Van der Linde. Povestea are loc după evenimentele din Red Dead Redemption 2, Marston aflându-se în căutarea foștilor săi camarazi Bill Williamson, Javier Escuella și Dutch van der Linde, în timp ce epoca Vestului Sălbatic apune.

Aceasta ediție pentru PC a jocului va include și Undead Nightmare, expansion-ul ce reimagina lumea de joc punându-l pe Marston față în față cu hoardele de morți vii, o abordare inedită pentru genul western.

Red Dead Redemption PC
Foto: Rockstar Games

Red Dead Redemption, inclusiv Undead Nightmare, sunt deja disponibile pentru PlayStation 3, Xbox 360 (jucabil și pe consolele Xbox moderne), Nintendo Switch, PlayStation 4 (jucabil și pe PlayStation 5). Versiunea pentru PC urmează să fie lansată pe 29 octombrie 2024, prin Rockstar Games Launcher și Steam.

Sursa: Rockstar Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News