3 trucuri ca să-ți meargă mai ușor telefonul când te joci (P)

Autor: Go4games | 23.07.2024
3 trucuri ca să-ți meargă mai ușor telefonul când te joci (P)

Chiar dacă majoritatea smartphone-urilor moderne sunt dotate cu specificații de top, atunci când te joci sau rulezi aplicații care consumă ceva mai multe resurse, poți întâmpina diverse probleme.

Fie device-ul se încălzește excesiv, fie observi că ecranul nu mai răspunde prompt la comenzile tale sau că pur și simplu sistemul de operare se blochează și rulează cu întreruperi. Ei bine, sunt multe motivele pentru care smartphone-ul tău ar putea rula cu probleme atunci când te joci. Dar există câteva trucuri pe care le poți încerca, tocmai pentru a-i optimiza modul de funcționare astfel încât resursele să fie folosite într-un mod cât mai inteligent.

Uite ce poți să încerci atunci când ești nemulțumit de modul de funcționare al telefonului tău:

Optimizează performanța din setările telefonului

Înainte să încerci trucuri mai complexe, poți încerca o soluție simplă. Va funcționa dacă rulezi jocuri mai mici, care nu solicită atât de mult performanțele, așa cum sunt, spre exemplu, jocurile de noroc pe care le deschizi pe telefon. Închide aplicațiile care rulează în fundal și care nu sunt necesare sistemului de operare în timpul jocului. Acestea consumă resurse și pot încetini performanța generală a device-ului.

În plus, poți dezactiva temporar notificările. Notificările pot întrerupe jocul și pot consuma resurse. Soluția cea mai rapidă ar fi să activezi modul silențios sau „nu deranja”. Din setările smartphone-ului poți alege ce aplicații pot afișa notificări, așadar, poți realiza aceste setări manual, în funcție de preferințe.

Dacă jocul permite, ajustează setările grafice la un nivel mai scăzut pentru a reduce încărcarea procesorului și a îmbunătăți performanța generală. Aceste setări pot fi accesate din joc, și nu din sistemul de operare al dispozitivului portabil.

Eliberează spațiu de stocare 

Atunci când telefonul se mișcă greu, este bine să verifici fișierele interne și spațiul de stocare rămas neocupat. Dacă poți, șterge fișierele inutile: fotografii, videoclipuri și aplicații neutilizate care pot ocupa spațiu pe device. Șterge sau transferă fișierele de care nu ai nevoie pentru a elibera cât mai mult din memoria internă de stocare. Acest lucru va îmbunătăți performanța generală a dispozitivului tău.

Nu uita că aplicațiile acumulează date în memoria cache, ceea ce poate încetini viteza de încărcare și de rulare a sistemului de operare și a altor aplicații. Din setările telefonului, șterge periodic memoria cache pentru menținerea unei performanțe optime.

Dacă telefonul tău suportă carduri SD, transferă fișierele media și aplicațiile mai puțin utilizate pe card pentru a elibera spațiu de stocare intern.

Menține telefonul la o temperatură cât mai rece 

Evită supraîncălzirea – după cum știi deja, jocurile pot solicita intens procesorul și GPU-ul, ceea ce poate duce la supraîncălzire. Încearcă să te joci într-un mediu răcoros și evită utilizarea telefonului în lumina directă a soarelui.

Dacă telefonul se încălzește excesiv, ia în calcul să folosești huse ventilate, așa cum aflăm mai multe și aici. De altfel, husele din silicon sau alte materiale similare pot reține căldura. Achiziționează o husă specială pentru a asigura ventilația smartphone-ului sau renunță la husă atunci când te joci pentru a permite disiparea eficientă a căldurii. Desigur, dacă simți că telefonul se încălzește prea mult, ia pauze regulate pentru a permite dispozitivului să se răcească.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News