Urmăriți în direct un nou episod State of Play: 20 de jocuri noi pentru PS5, PS5 Pro și PS VR2

Autor: Cosmin Aionita | 24.09.2024
Urmăriți în direct un nou episod State of Play: 20 de jocuri noi pentru PS5, PS5 Pro și PS VR2
Foto: Sony Interactive Entertainment

Aici veți putea urmări în direct, pe 25 septembrie 2024, cu începere de la 1:00 dimineața (ora României), un nou episod State of Play, format folosit de Sony Interactive Entertainment pentru a dezvălui noi jocuri pentru PS5 și PlayStation VR2.

Conform descrierii oficiale, acest episod State of Play va avea o durată de peste 30 de minute și va prezenta nu mai puțin de 20 titluri noi pentru PlayStation 5 și PlayStation VR2, de la studiouri din toată lumea. Nu s-a menționat dacă din această prezentare vor face parte și jocuri noi first party, de la studiourile interne ale celor de la Sony – PlayStation Studios.

Fanii PlayStation sunt foarte nemulțumiți de prezentarea consolei PS5 Pro

Acest episod State of Play sosește pe un fond de nemulțumire generală în rândurile fanilor PlayStation, cauzată în primul rând de prezentarea dezamăgitoare a viitoarei console PlayStation 5 Pro, care va fi lansată la un preț ridicat (aproximativ 800€), fără a include o unitate optică Blu-ray UltraHD. De asemenea, fanii PlayStation sunt dezamăgiți de lipsa de jocuri first party care să justifice achiziția modelului Pro, acesta fiind prezentat, până acum, doar cu ajutorul unor titluri mai vechi.

Astfel, acest episod State of Play ar putea șterge cel puțin o parte dintre nemulțumiri, aceste 20 de jocuri așteptate urmând să ofere, mai mult ca sigur, suport pentru viitoarea consolă PlayStation 5 Pro.

Alte zvonuri indică pregătirea de către Sony a unor versiuni remasterizate ale unor titluri de PlayStation 4, precum Horizon: Zero Dawn și Days Gone. Utilitatea acestora este pusă însă sub semnul întrebării de faptul că ambele titluri oferă deja îmbunătățiri vizibile atunci când sunt rulate pe PlayStation 5, deci nu ar fi nevoie de astfel de remasterizări.

Nu în ultimul rând, cu puțin timp înainte de difuzarea acestui episod State of Play, informații oficiale despre edițiile remasterizate ale jocurilor Legacy of Kain: Soul Reaver și Legacy of Kain: Soul Reaver 2 au fost scăpate pe Internet chiar de către Sony. De aceste remasterizări s-ar ocupa Aspyr Media, iar lansarea lor ar fi programată pentru luna decembrie a acestui an.

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News