Un nou studiu arată că 86% dintre gamerii adulți au experimentat diverse forme de hărțuire online, iar problema s-a agravat în ultimii ani.
În 2019, o cercetare similară arăta că 74% dintre gamerii trecuseră prin astfel de experiențe. Printre incidentele neplăcute înregistrate se numără hărțuire, discriminare rasială, jignire sau poreclire. Au fost și incidente mai grave. Unor jucători le-au fost publicate pe internet date personale, precum numerele de telefon sau adresele de e-mail. Unii s-au trezit cu poliția la ușă după ce alți gameri au făcut plângeri false împotriva lor.
Studiul a fost realizat de Casinos En Ligne, un cazinou online din Canada, care a folosit date de la organizația Anti-Defamation League (ADL).
Cel mai afectate trei categorii de gameri sunt evreii, femeile și persoanele de culoare. Numărul cazurilor de hărțuire care au vizat aceste segmente a crescut cu 55%, 44%, respectiv 47% în 2022, comparativ cu 2019.
„Am spus că sunt evreu și au început glumele despre mituri”, a declarat un gamer în vârstă de 42 de ani. „Oamenii spuneau că Holocaustul nu a avut loc”, a spus altul.
Cele două jocuri în care există cea mai mare probabilitatea ca jucătorii să fie hărțuiți sunt Counter Strike: Global Offensive (86% dintre victime au indicat acest titlu) și Valorant (84%), potrivit studiului.
Uneori, cei care hărțuiesc alți oameni în jocurile video comit acte reprobabile și în viața reală. În mai 2022, un gamer, care credea în supremația rasei albe, a ucis 10 oameni de culoare într-un supermarket din Buffalo, New York. Atacatorul a scris pe Discord că un joc de pe platforma Roblox a contribuit la radicalizarea lui.
Sursa: PC Magazine