Anual, piața de smartphone-uri este completată cu sute de modele noi, gata să satisfacă cerințele fiecărui tip de utilizator. Indiferent că vorbim de telefoane flagship, high-end sau mid-range, producătorii investesc și integrează tehnologii noi în smartphone-urile pe care le lansează, spre deliciul clienților.
În timp ce unele companii produc modele noi de telefoane mobile, altele aleg să „upgradeze” modele mai vechi, care au fost la modă în trecut, țintind utilizatorii nostalgici. Despre 3 telefoane celebre care au primit un upgrade în zilele noastre vă invităm să citiți mai multe în acest articol.
Motorola Razr V3 (2004) – Motorola Razr 5G (2020)
Lansat în 2004, Motorola Razr V3 a fost cel mai popular telefon mobil cu clapetă. Datorită aspectului său unic și profilului subțire, telefonul mobil a fost vândut în nu mai puțin de 130 de milioane de unități, făcându-l unul dintre cele mai bine vândute telefoane din toate timpurile. Acesta avea doar 95 de grame și oferea un display de 2,2 inchi, cameră VGA de 2 megapixeli și o memorie internă de doar 50 MB.
În septembrie 2020, producătorul american decide să lanseze un nou model, care să se alinieze ultimelor tendințe în materie de telefoane mobile. Astfel, Razr 5G apare pe piață și le oferă nostalgicilor un smartphone, de data asta cu ecran pliabil. Acesta are 6,2 inchi, de aproape trei ori mai mare decât predecesorul său, și o rată de refresh de 60 Hz. În plus, configurația sa include un procesor octa-core, 8GB RAM, o memorie internă de 256 GB și, după cum îi spune și numele, conexiune 5G. Motorola nu a făcut rabat nici la capitolul cameră, incluzând una principală de 48 de megapixeli și una pentru selfie-uri de „doar” 20 de megapixeli. Găsești mai multe informații despre Motorola Razr 5G în acest review.
Nokia 3310 (2000) – Nokia 3310 (2017)
În anul 2000, producătorul finlandez lansa unul dintre cele mai apreciate telefoane mobile din lume. Modelul 3310, cunoscut datorită durabilității sale extreme, avea să devină cel mai popular telefon mobil Nokia, cu 126 de milioane de unități vândute până în 2005. Principalele caracteristici ale sale erau funcția chat, care permitea trimiterea de mesaje de trei ori mai lungi decât un SMS standard, dar și câteva instrumente care erau rare în acele vremuri, cum ar fi calculatorul și cronometrul. În plus, avea patru jocuri, printre care și celebrul Snake 2, unul dintre cele mai populare jocuri pentru telefoane mobile. Datorită carcasei și construcției sale robuste, Nokia 3310 a ajuns subiect de meme-uri în comunitățile din online.
În februarie 2017, Nokia 3310 primește un upgrade și este prezentat ca „un telefon emblematic, cu un design recreat pentru prezent” de către producătorul finlandez. Chiar dacă a fost lansat într-o perioadă în care primau smartphone-urile cu un ecran generos și viteză de procesare cât mai mare, Nokia 3310 oferea un display de doar 2,4 inchi, conexiune 2G și o memorie internă de doar 16 MB. Totuși, noul model Nokia 3310 avea butoane și putea sta o lună de zile în stand-by datorită bateriei generoase.
iPhone 1 (2007) – iPhone 13 (2021)
După cum ne-a obișnuit, Apple a preferat să lanseze un singur model de telefon mobil, care să primească upgrade-uri în fiecare an. Astfel, în 2009 apărea iPhone 1, primul smartphone proiectat și comercializat de producătorul american. Telefonul avea un procesor de 412 MHz și 128 MB RAM, la care se adăuga o memorie internă de până la 16 GB și o cameră de 2 MP. În plus, iPhone 1 avea o mulțime de senzori, inclusiv un accelerometru, un senzor de proximitate și un senzor de lumină ambientală și folosea iOS, sistemul de operare dezvoltat de Apple.
Anual, producătorul american a lansat câte un model nou de iPhone, devenind una dintre opțiunile principale pentru utilizatorii de smartphone-uri. De altfel, iPhone 6 (2014) ocupă locul 3 în topul celor mai vândute telefoane mobile din toate timpurile.
În prezent, iPhone se află la modelul 13, lansat în septembrie 2021. Acesta are un procesor hexa-core, 4-6 GB RAM și până la 1 Terabyte memorie internă. În plus, iPhone 13 are cel mai avansat sistem dual de camere creat de Apple și un display generos, confecționat din cea mai rezistentă sticlă văzută vreodată la un smartphone.
Iată că cei trei producători de mai sus au avut curajul să lanseze modele îmbunătățite ale unor telefoane mobile mai vechi. Să ne așteptăm, în viitor, ca și alte telefoane mobile celebre să primească upgrade-uri? Rămâne de văzut.
Sursa foto: unsplash.com