Producția de filme înseamnă multă muncă, mulți oameni implicați, echipamente, unele chiar periculoase, precum și multe alte lucruri care pot ieși – și chiar ies deseori – prost. Câteodată, lucrurile ies atât de prost încât unele filme nu ajung niciodată pe ecrane și asta din cauza unor decizii greșite sau a unor greșeli umane.
Mai jos sunt câteva exemple de filme așteptate care nu au văzut niciodată lumina zilei:.
S-au făcut nenumărate filme după jocuri video, dar nu prea au fost ele bine primite. Filmul „Halo”, o adaptare după franciza de succes deținută de Microsoft, ar fi putut schimba „tradiția”, însă ceva divergențe de opinie au ucis proiectul din fașă.
Citește și: Oscar Isaac va juca rolul lui Solid Snake în filmul „Metal Gear Solid”
În 2005, Microsoft a reușit să bată palma cu studiourile de film Fox și Universal pentru producție. A urmat un contract plin ochi de restricții cu privire la scenariu și costuri. Producătorii l-au angajat pe Neill Blomkamp („District 9”) să regizeze filmul. Acesta a avut o opinie total diferită față de ceea ce doreau cu strictețe cei de la Microsoft și acesta a fost momentul când totul s-a dus pe apa sâmbetei.
Cărțile lui J.R.R. Tolkien din seria „The Lord of the Rings” figurează printre cele mai populare titluri ale tuturor timpurilor. Le-a luat, totuși, ceva timp producătorilor de filme să pună povestea pe marile ecrane. De la publicarea volumelor, în 1954, abia în 2004 regizorul Peter Jackson a reușit acest lucru.
Totuși, în 1960, la scurt timp după ce Tolkien a vândut drepturile de ecranizare pentru cărțile sale celor de la United Artists, The Beatles au fost interesați să producă filmul, dar au ținut morțiș ca regizorul să fie Stanley Kubrick. Aici s-a dus totul de râpă, deoarece Kubrick a spus că filmele după romanele lui Tolkien sunt „irealizabile”.
În 2008, cei de la Pixar anunțau noi proiecte, printre care era și „Newt”. Povestea filmului este despre ultimele două salamandre cu piciorușe albastre rămase pe planetă, femelă și mascul, care nu se suportau reciproc și care erau forțate să salveze specia.
Citește și: Lista unora dintre cele mai controversate personaje din jocurile video
Problema filmului a fost că nu s-a grăbit producția lui, iar în 2011 studioul de film Fox Animation a lansat filmul „Rio”, cu o poveste similară celei din „Newt”. Atunci, de teamă să nu se creadă ca „Newt” este o copie după „Rio”, proiectul a fost abandonat.
Dacă era cineva potrivit să facă un film după romanul „At the Mountains of Madness”, al autorului de opere horror și SF H.P. Lovecraft, acela era Guillermo del Toro. El este scenaristul și regizorul din spatele filmelor „Hellboy” și „Pan’s Labyrinth”.
Filmul era un proiect de suflet al regizorului. Deși aducea foarte mult cu filmul „Prometheus”, nu asta a ucis proiectul.
În ciuda interesului lui Tom Cruise și al lui James Cameron de a produce filmul, Universal a refuzat să cheltuiască 150 de milioane de dolari pe un film interzis minorilor. Regizorul și-a asumat greșeala și a declarat că era mai bine să fi mințit că filmul putea să fie vizionat și de adolescenți, cu acordul părinților, ca să-și asigure fonduri.
Sursa: Looper