Aproape 40.000 de oameni au vizitat aria de gaming din cadrul Comic Con 2016, eveniment desfăşurat la Bucureşti, în perioada 27-29 mai. Astfel, cea de-a patra ediţie a acestui eveniment dedicat pasionaţilor de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video şi cosplay, a devenit cea mai mare şi mai importantă din estul Europei. În timpul celor trei zile ale convenţie, vizitatorii au avut posibilitatea să testeze nu mai puţin de 40 de jocuri, pe aproape 300 de dispozitive de gaming. Organizatorii estimează că vizitatorii zonei de gaming de la Comic Con 2016 s-au jucat împreună un număr total de peste 7.000 de ore.
Unul dintre principalele puncte de atracţie ale convenţiei, finalele Southeast Europe Championship au fost urmărite de mii de fani esports de la faţa locului, iar peste 200 000 de pasionaţi au putut viziona aceste meciuri online. Echipa din Grecia Elysium a obţinut cupa Southeast Europe Championship la League of Legends, iar XPC Gaming, reprezentanţii României, au cucerit titlul de campioni ai sezonului 3 la Counter-Strike: Global Offensive.
Pentru prima oară în România, Ministerul Apărării Naţionale a participat la o convenţie de gaming, cu o expoziţie de arme, machete navale şi uniforme militare. Piesa de rezistenţă a fost vehiculul multirol de mare mobilitate (HMMWV) din dotarea Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS), cunoscut publicului sub numele de Humvee, ce a putut fi admirat în afara zonei standurilor.
Doi dintre cei mai importanţi publisheri de jocuri din lume, Blizzard Entertainment şi Riot Games, au fost prezenţi la Comic Con 2016 cu jocurile Overwatch, respectiv League of Legends. În premieră în România, vizitatorii convenţiei au trăit experienţa conceptului de „sat League of Legends.” Fanii jocului Overwatch au luat cu asalt standul Blizzard Entertainment unde au fost organizate numeroase concursuri cu premii şi tombole pe toată durata Comic Con 2016.
În aria rezervată celor de la Romanian Game Developers Association (RGDA) a fost organizat un game jam în care au fost realizate şase jocuri de la zero. De asemenea, dezvoltatorii de jocuri români au oferit vizitatorilor posibilitatea să testeze cele mai noi titluri la standurile proprii. Nu în ultimul rând, a fost organizată o zonă retro dedicată jocurilor video din anii ’90: console funcţionale, periferice şi calculatoare HC au putut fi admirate, dar şi testate, pe toată durata convenţiei.